Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Naamu in De Roma

24 mei, 20:00

>>> NAAMU

Naamu is de nieuwe band van basgitarist Teun Creemers. In Naamu mengt Creemers op meesterlijke wijze zijn liefde voor West-Afrikaanse muziek met jazz en groove muziek, waardoor een unieke mix ontstaat die hij ‘Malinke Groove Jazz’ noemt. Met zijn uitgebreide ervaring als bassist op tournees van verschillende West-Afrikaanse muzikanten als Harouna Samake en Sekou Kouyate, zag Creemers de noodzaak om zich te verdiepen in West-Afrikaanse muziek en al haar mogelijkheden zonder zijn ervaringen in de Nederlandse jazzscene te verwaarlozen.

Voor deze ‘Voix du Mali’-tournee wordt de band vergezeld door Kankou Kouyaté, Aminata Dante en Yacouba Sagara: drie Malinese zangers die allen hun opwachting hebben gemaakt op het Naamu album dat in 2023 uitkwam. Ze zingen krachtige verhalen met thema’s als vriendschap, feest en oorlog, die perfect samengaan met het rauwe, denderende spel van de band.

Deze unieke muzikale samenwerking tussen enkele van de beste muzikanten uit Nederland en Mali bestaat uit een 9-koppige bezetting van drums, percussie, kamale n’goni, saxofoon, gitaar, basgitaar en zang. Samen creëren ze een geluid dat zowel puur als krachtig is en de energie en ziel van het album weerspiegelt. Het Naamu album is wereldwijd warm ontvangen en heeft uitsluitend lovende recensies ontvangen in gerenommeerde tijdschriften, kranten en blogs

Kankou Kouyaté, zang
Aminata Dante, zang
Yacouba Sagara, zang
Lauriane Ghils, zang, kamale n’goni, percussie
Yannick van ter Beek, percussie
Jesse Schilderink, tenorsaxofoon
Jelle Roozenburg, gitaar
Tuur Moens, drums
Teun Creemers, basgitaar, composities en live arrangementen

>>> TICKETS
VVK (€18/€16) – bit.ly/naamuderoma
Avondkassa (€20/€18)

>>> DINEREN VOORAF?
Boek een tafel in AMOR, het restaurant van De Roma:
bit.ly/AMORvanderoma

>>> INFO
Adres: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Deuren open: 19:15
Bereikbaarheid: bit.ly/deromabereikbaarheid

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://bit.ly/naamuderoma

Locatie

De Roma
Turnhoutsebaan 286
Antwerp, 2140 BE
+ Google Maps