Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Musica Mundo Festival – 15 jaar ArteGanza

22/06/2022, 22:00 - 26/06/2022, 19:00

Zie je ook zo uit naar zwoele zomeravonden met swingende en zinderende muziek? Kom van livemuziek genieten bij Musica Mundo op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort van 24 t/m 26 juni. Dit jaar is een extra large editie, omdat organisator ArteGanza het 15-jarig jubileum viert. We pakken uit met primeurs en superartiesten uit binnen- en buitenland.

Musica Mundo Festival brengt toonaangevende en vernieuwende artiesten met een internationale reputatie. Hedendaagse muziekgroepen, zoals Sona Jobarteh, Mokoomba, Moonlight Benjamin en Bab L’Bluz maken uit wereldse klanken eigen versmeltingen en zorgen zo voor een nieuw geluid. De warmte van de woestijn dringt door in Amersfoort met twee Desert Blues-groepen: het experimentele Tarwa N-Tiniri (primeur!) en de geliefde Bombino. Op zondagmiddag brengt het Musica Mundo Orkest een première. Dit jaar zorgen Thijs Borsten, Tania Kross en het Amsterdams Andalusisch Orkest voor een unieke fusie van klassieke muziek uit diverse culturen.

Alvast een tipje van de sluier van de rest van het programma: Musica Mundo start al op woensdag 22 juni met een openluchtbioscoop op het Lieve Vrouwekerkhof. De officiële opening is op vrijdag 24 juni vanaf 19:00 uur in Theater De Lieve Vrouw. Vanaf dit moment is Amersfoort kleurt de wereld op verschillende locaties te zien, een foto-expositie met werk van Amersfoortse fotografen die 15 jaar kleurrijke projecten van ArteGanza in beeld brengen.

Het programma wordt in de loop van de komende weken nader bekend gemaakt. Blijf op de hoogte, abonneer je op onze nieuwsbrief! https://arteganza.nl/inschrijven-nieuwsbrief-arteganza/

#musicamundofestival #arteganza #sonajobarteh #muziek #amersfoort #nieuwsbrief #amersfoortkleurtdewereld

Gegevens

Begin:
22/06/2022, 22:00
Einde:
26/06/2022, 19:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/1015743352436425

Locatie

Lieve Vrouwekerkhof
Amersfoort, NL + Google Maps