Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Momi Maiga – Nio (i.h.k.v. 11.11.11)

30/11/2023, 20:00

𝗘𝗲𝗻 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗸𝗲 𝗺𝗶𝘅 𝘃𝗮𝗻 𝗸𝗼𝗿𝗮, 𝘃𝗶𝗼𝗼𝗹, 𝗰𝗲𝗹𝗹𝗼 𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗰𝘂𝘀𝘀𝗶𝗲!
𝗣𝗲𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗼𝗰𝗵𝘁 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗲𝗿 € 𝟭 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝟭𝟭.𝟭𝟭.𝟭𝟭.

‘Nio’ betekent ‘ziel’ in het Mandinga, de moedertaal van de jonge Senegalese muzikant, zanger en liedjesschrijver Momi Maiga. Met zijn composities vertelt hij ons het verhaal van de reis van ieder mens op aarde: van de geboorte tot de dood.

Met ‘Nio’ brengt Momi Maiga magie voor alle zintuigen. De groep bestaat verder uit de Catalaanse percussionist Aleix Tobias Sabater, de uitbundige Cubaanse cellist Martín Meléndez en de verfijnde Mexicaanse violist Carlos Monfort. ‘Nio’ is een dynamische en constante dialoog tussen deze vier getalenteerde musici uit vier verschillende culturen. Zo smelten Casamance, Cuba, Mexico en Catalonië samen tot een zee van transcontinentale klanken en ritmes die elke seconde verrassen.

Momi’s unieke stem danst tussen de tweeëntwintig snaren van de Kora. Zij wordt begeleid door de veelzijdige en majestueuze klank van Martins cello, de delicate en bijna transparante klanken van Aleix en de veelzijdige klanken van Carlos’ viool.

Fusie is dus het hoofdingrediënt van deze energieke en diepgaande show, gecoproduceerd door Momi Maiga met La Marfà – Centre de Creación Musical, de Fira Mediterrània de Manresa en het stadhuis van Olot.

Gegevens

Datum:
30/11/2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.zwaneberg.be/nl/event/momi-maiga

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
Heist-op-den-Berg, 2220 BE
+ Google Maps