Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Master Drummers of Burundi / 4AD

17/05/2023, 19:00

14€ Leden
16€ VVK
18€ ADD
3,6€ UiTPAS Kansentarief

MASTER DRUMMERS OF BURUNDI (bi)

Legendarische percussiegroep brengt donderende drums en atletische dans.

The Master Drummers of Burundi is een traditionele percussiegroep uit Burundi in Centraal Afrika. Hun trommels en dans zijn onontbeerlijke elementen bij alle belangrijke momenten in het land, van geboorte- en doodsrituelen tot inauguraties van koningen. Ze touren al decennialang de wereld rond om hun spektakel op te voeren.

De traditie van percussieceremonies stamt nog uit de tijd dat Burundi een koninkrijk was. De trommels (oftewel karyenda) zijn er heilig en staan voor vruchtbaarheid en vernieuwing. Al eeuwenlang worden de oogstfeesten van het volk, en vroeger ook de koningsfeesten, begeleid door de meeslepende ritmes en atletische dansen.

De karyenda zijn gemaakt van uitgeholde boomstammen en worden bedekt met dierenhuid. Naast de centrale drum, de inkiranya, zijn er ook nog amashako trommels die voor een constant ritme zorgen. De ibishikso trommels volgen het ritme van de inkiranya.

De technieken en tradities van de Master Drummers zijn eeuwenoud en gaan van vader op zoon. Bij het begin van de voorstelling dragen de artiesten de loodzware trommels op hun hoofd, op dezelfde manier eindigt de show ook. Daartussen mag je je verwachten aan een serie overdonderende ritmes, begeleid door zang en energieke, atletische dans.

Ze touren al sinds 1960 de wereld rond. Op 17 mei komen ze exclusief naar Diksmuide. De ritmes die de Masters voortbrengen zijn niet alleen tijdloos. Ze staan ook garant voor een krachtige, hypnotiserende en bovenal fascinerende belevenis.

Gegevens

Datum:
17/05/2023
Tijd:
19:00
Evenement Categorie:
Site:
https://apps.ticketmatic.com/widgets/4AD/addtickets?event=436988975563#!/addtickets

Locatie

Muziekclub 4AD
Kleine Dijk 57
Diksmuide, 8600 BE
+ Google Maps