Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ladysmith Black Mambazo in De Roma

2 mei, 20:00

>>> LADYSMITH BLACK MAMBAZO (ZUID-AFRIKA)

Het populaire Zuid-Afrikaanse a capella-koor Ladysmith Black Mambazo brengt één van de belangrijkste tradities binnen de Zulumuziek, de meerstemmige zang, naar De Roma. Al meer dan 50 jaar verwarmt Ladysmith Black Mambazo de harten van het publiek over de hele wereld met hun opwekkende vocale harmonieën, kenmerkende dansbewegingen en charmante grappen op het podium.

In de jaren 70 vestigde Ladysmith Black Mambazo zich als de meest succesvolle zanggroep van Zuid-Afrika. Halverwege de jaren tachtig bezocht Paul Simon Zuid-Afrika en mengde hij de rijk gevulde harmonieën van de groep in het befaamde album Graceland, een baanbrekende opname die werd beschouwd als een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Sindsdien heeft de groep talloze albums uitgebracht en samengewerkt met diverse internationale artiesten. Hun toewijding aan vrede, harmonie en het behoud van de Zulu-cultuur is bewonderenswaardig en heeft hen niet alleen lof opgeleverd, maar ook 17 Grammy-nominaties en 5 wins.

Ladysmith Black Mambazo is een groep die altijd in ontwikkeling is en tegelijkertijd een diepe erkenning koestert voor hun culturele en persoonlijke erfgoed en hun rijke muzikale nalatenschap. In de loop der jaren hebben de oorspronkelijke leden een jongere generatie verwelkomd in hun missie die de groep voorzien van hun jeugdige energie en de belofte van een mooie toekomst. Tijdens hun jaarlijkse reizen rond de wereld brengen ze door zang en dans een boodschap van vrede, liefde en harmonie naar elk podium waar ze optreden.

>>> TICKETS
VVK (€29/€27) – bit.ly/ladysmithblackmambazoderoma
Avondkassa (€31/€29)

>>> DINEREN VOORAF?
Boek een tafel in AMOR, het restaurant van De Roma:
bit.ly/AMORvanderoma

>>> INFO
Adres: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Deuren open: 19:15
Bereikbaarheid: bit.ly/deromabereikbaarheid

Gegevens

Datum:
2 mei
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://bit.ly/ladysmithblackmambazoderoma

Locatie

De Roma
Turnhoutsebaan 286
Antwerp, 2140 BE
+ Google Maps