Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ladysmith Black Mambazo

02/10/2022, 20:00

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. In de jaren 70 wisten ze zichzelf te bewijzen als meest succesvolle zangroep van Zuid-Afrika. Eind jaren 80 kregen ze wereldwijd erkenning toen Paul Simon enkele nummers met hen opnam voor het wereldberoemde album ‘Graceland’ – een mijlpaal die als toonaangevend wordt beschouwd bij de introductie van wereldmuziek bij het mainstreampubliek.

Het gezelschap zingt volgens één van de belangrijkste tradities binnen de Zulumuziek: de meerstemmige zang, alias ‘Isicathamiya’. Zwarte mijnwerkers, ver van huis, vonden hierin ontspanning en Joseph Shabalala, de originele bezieler van Ladysmith Black Mambazo, kneedde deze traditie tot iets onweerstaanbaars: Zulumuziek, christelijke hymnes en Amerikaanse gospel komen hier samen en vormen een haarzuivere en trotse zangstijl. In de loop der jaren hebben ze een jongere generatie verwelkomd. Deze brengt nieuwe energie om hun boodschappen over vrede, liefde en harmonie aan miljoenen mensen door te geven.

Waar het mannenkoor ook komt, hun vrolijke vocale harmonieën en herkenbare danspasjes verspreiden liefde, vrede en harmonie. En dat bleef niet onopgemerkt. De groep werd over de jaren bekroond met 5 Grammy Awards en 19 Grammynominaties! De boodschap van liefde en harmonie staat steeds centraal in hun oeuvre hetgeen hen tot echte vredesambassadeurs maakt. Niet voor niets dat ze Nelson Mandela begeleidden bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo!

Gegevens

Datum:
02/10/2022
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.zwaneberg.be/e2282/ladysmith-black-mambazo

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
Heist-op-den-Berg, 2220 BE
+ Google Maps