Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KOKOROKO • So What’s Next? presents

26/04/2022, 20:15

KOKOROKO is een afrobeatband uit Zuid-Londen bestaande uit acht fantastische bandleden. De groep staat onder leiding van trompettist Sheila Maurice-Grey, die de jonge bandleden (allen afkomstig van verschillende jazzconservatoria in de stad) bij elkaar bracht.

Hoe snel bands momenteel een plek kunnen veroveren op de belangrijke podia bewijst het jazzcollectief KOKOROKO. Met hun track Abusey Junction op de baanbrekende compilatie We Out Here, het dubbelalbum dat de jonge Britse jazz in 2018 in één keer pontificaal op de wereldkaart zette, verkregen ze zoveel streams op de digitale kanalen (alleen op YouTube al meer dan 47 miljoen!) dat er een ware hype rond de band ontstond.

De muziek van KOKOROKO klinkt als een moderne variant op West-Afrikaanse muziek, geïnspireerd door iconische artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen. De groep bestaat naast bandleider Sheila Maurice-Grey uit een vaste saxofonist, trombonist, bassist, gitarist en percussionist. Regelmatig nodigen ze bevriende muzikanten uit om hen bij te staan op het podium tijdens hun energieke liveshows.

26 april 2022, 20.15 uur
De Paterskerk DomusDela
Tickets: www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/3962

Gegevens

Datum:
26/04/2022
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/3962

Locatie

De Paterskerk DomusDela