Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fela’s Day in Tolhuistuin · Fulu Miziki Kolektiv, Raul Monsalve y Los Forajidos + BCUC

28/10/2022, 19:30

Ter ere van de geboortedag van de ‘Godfather of Afrobeat’ Fela Kuti presenteert Paradiso op 28 oktober Fela’s Day met optredens van Fulu Miziki Kolektiv, Raul Monsalve y Los Forajidos en Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC).

Fulu Miziki Kolektiv:
Fulu Miziki Kolektiv is een Congolees afrofutoristisch kunstenaarscollectief. Alles wat de band doet draait om het uitdragen van een aantal kernboodschappen: artistieke bevrijding, vrede en een strenge kijk op de klimatologische situatie van de Democratische Republiek Congo en de wereld. De band put muzikaal inspiratie uit de Congolese rumba en soukous, met stuwende percussie en strak ritmische instrumentatie naast groepszang die beweegt tussen repetitieve refreinen en moeiteloos in elkaar overlopende harmonieën. De band wordt daarnaast beïnvloed door Amerikaanse r&b en hiphop, popmuziek en Afrikaanse en Europese clubcultuur. Naast muziek maakt de band ook hun instrumenten, kostuums en maskers van afval en restproducten.

Raul Monsalve y Los Forajidos:
In de muziek van de Venezolaanse bassist Raúl Monsalve en zijn all-star ensemble van bekende Venezolaanse artiesten, waaronder “de stem van Venezuela” Betsayda Machado, zangeres Luzmira Zerpa (Family Atlantica) en drummer Dave De Rose (Agile Experiments, Moloko, Mark Ronson), vloeien futuristische Latin jazz, rauwe funk en afrobeat samen, met producer Malcolm Catto (Heliocentrics, Quantic, Yussef Kamaal) achter de knoppen tijdens de opnames van zijn meest recente album ‘Bichos’ uit 2020.

BCUC:
Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) is niet zomaar een funky jazzband van de straten in het Zuid-Afrikaanse Soweto. De band maakt op eigenzinnige wijze energieke en gepassioneerde muziek en stoot tegelijkertijd allerlei vooroordelen over Afrika omver. Ze verwoorden de vrijheid en de kritische blik van van de hippe ondernemers uit Soweto. Muziek is BCUC’s wapen in de strijd voor vrijheid (uhuru) die voor de gewone mens (Bantu) in Zuid-Afrika nog lang niet gestreden is.

Meer info & tickets: paradi.so/FelasDay-28okt
Alle genoemde tijden onder voorbehoud.

Locatie

Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, 1031 KT NL
+ Google Maps