Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert trio Reijseger Fraanje Sylla ‘We Were There’ in het Afrika Museum

25/06/2023, 13:30 - 15:15

Een verbinding tussen jazz, Afrikaanse liederen en klassieke muziek

De diepe stem van zanger-percussionist Mola Sylla, het uitbundige pianospel van Harmen Fraanje en de subtiele melodieën van cellist Ernst Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel geheel waarin niets is wat het lijkt. Samen creëren ze hun eigen taal. En hoewel die misschien niet direct te verstaan is, is het in dit concert heel duidelijk voelbaar.

🎟️ Voor meer info en tickets, ga naar onze website: http://ow.ly/GX8c50OHYvr

MEER OVER HET TRIO
Trio Reijseger Fraanje Sylla hebben drie albums uitgebracht. ‘Down Deep’ was hun debuutalbum in 2013. Vervolgens brachten ze ‘Count Till Zen’ uit in 2015. In maart 2020 kwam hun nieuwste album uit genaamd ‘We Were There’. Tijdens het concert zullen ze dit laatste album live ten gehore brengen. Het trio speelt over de hele wereld. Enkele bijzondere plekken zijn North Sea Jazz, London Jazz Festival en Rio de Janeiro Cello Festival. Voor VPRO Vrije Geluiden speelde het trio eerder ook bij BIMHUIS Amsterdam, het belangrijkste jazzpodium van Nederland en één van de toppodia in de wereld voor avontuurlijke muziek, zie: https://www.youtube.com/watch?v=iyUYWnvV0LI

MEER OVER DE CONCERTENREEKS
Het concert is onderdeel van een reeks zomerconcerten aansluitend bij de tentoonstelling INSTRMNTN. Bij mooi weer zijn de concerten buiten, in de weide bij het Museumpark. Er worden dan zitzakken, lekkere strandstoelen maar ook gewone stoelen bij het buitenpodium neergezet, zodat je in het zonnetje naar dit concert kunt luisteren. Voor drankjes en hapjes kun je dan terecht bij Happy Pepper in het Museumpark. Zij verkopen bijvoorbeeld (vegan) broodjes jackfruit, broodje BBQ tempeh of een dahl bowl.

Locatie

Afrika Museum