Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Club Doelen: 3MA | Ballaké Sissoko, Driss El Maloumi & Rajery

20/03/2020, 20:30 - 23:00

Het trio 3MA is een muzikale driesprong waarop het uiterste oosten van Afrika, het hoge noorden en het westen elkaar treffen. Hun poëtische muziek bevat warmte, een boodschap van vriendschap en vrede, maar zit ook vol passie, ritme en wonderschone versieringen.

De Malagassiër Rajery (“the Prince of Valiha”), de Marokkaan Driss El Maloumi en de Malinees Ballaké Sissoko bespelen alle drie een snaarinstrument uit de levendige muziektradities van hun land.

Rajery speelt valiha, het nationale instrument van Madagaskar: een besnaarde bamboe buis die ook wel de harp van Oost-Afrika genoemd wordt.

Driss El Maloumi (die onder meer met Paolo Fresu en Jordi Saval speelde) is een van de meesters van de Mahgreb en het Midden-Oosten op de melancholische oud. Het instrument van Ballaké Sissoko (bekend van zijn samenwerkingen met o.a. Ludovico Einaudi en Boubacar Traoré) is de kora, een twaalfsnarige harpluit gemaakt van een kalebas, waar de Malinese griotten al eeuwenlang hun traditionele en poëtische muziek op maken.

De drie muzikanten kwamen elkaar tegen op een muziekfestival in Agadir, Marokko, en het vonkte tussen hen. Samen besloten ze een muziektaal te ontwikkelen waarbij de melodieën en harmonieën uit hun landen elkaar aftasten, versterken en omarmen. En dat levert iets unieks op.

Gegevens

Datum:
20/03/2020
Tijd:
20:30 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dedoelen.nl/agenda/17892/club_Doelen_/3MA_Ballake_Sissoko_Driss_El_Maloumi_Rajery

Locatie

de Doelen
Schouwburgplein 50
Rotterdam, 3012 CL NL
+ Google Maps