Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bongeziwe Mabandla | Effenaar

23 februari, 19:30

Afro-folk artiest Bongeziwe Mabandla komt met zijn nieuwste album ‘amaXesha’ naar Eindhoven! In het afgelopen decennium heeft de Zuid-Afrikaanse muzikant – met vier hooggewaardeerde platen – een reputatie opgebouwd als ”de enigmatische geest van de Afrikaanse soul”. Inmiddels heeft Mabandla een wereldwijde fanbase opgebouwd en wordt zijn betoverende stemgeluid nog wel eens vergeleken met dat van Bon Iver. Verwacht een eclectische mix van traditionele Xhosa folk, elektronische muziek en moderne invloeden.

“Everything I do is measured against how artistic and interesting it is – both for me and my audience.” – Bongeziwe Mabandla

Van zijn debuut met ‘Umlilo’ (2012) tot de opvolgers ‘Mangaliso’ (2017) en ‘iimini’ (2020) is elke stap in zijn muzikale reis zorgvuldig uitgedacht. Vanuit zijn landelijke thuisstad Tsolo bracht Mabandla zijn muziek de wereld over – met veelgeprezen liveoptredens en regelmatig uitverkochte shows. Op vrijdag 23 februari schrijft de muzikant/singer-songwriter een nieuw hoofdstuk van zijn verhaal in Effenaar.