Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers

16/09/2023, 19:30

Het nieuwe Hnitaseizoen openen we met een vierdaagse boordevol muziek, van donderdag 14 tot en met zondag 17 september. Rode draad vormen artiesten die de tradities van verschillende continenten in hun muziek integreren. Op zaterdag 16 september presenteren we Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers.

Zanger en gitarist Bai Kamara Jr. (°1966) begeeft zich in het grensgebied tussen soul, Afrikaanse blues en jazz. Zijn warme funky stemgeluid doet denken aan Robert Cray, sober en intiem. Kamara’s wortels liggen in Sierra Leone. Hij groeide op in het Verenigd Koninkrijk, en woont sinds 1990 in Brussel.

Kamara speelde en toerde met grootheden als Vanessa Paradis, Dani Klein, Habib Koité, Cassandra Wilson en Rokia Troaré. Zijn steun aan verschillende ngo’s leidde zelfs tot een samenwerking met wereldster Youssou N’Dour. Na vijf wondermooie solo-albums die uitblonken in muzikale diversiteit, bracht hij in 2020 zijn eerste album met Afrikaanse blues uit, Salone, op het Duitse label Moosicus / MIG Music. Dit zeer persoonlijke album luidde een nieuw hoofdstuk in van zijn muzikale leven. Het album werd internationaal geprezen, en gedraaid op radiostations in Europa, Afrika, Australië én Amerika, wat hem een nominatie opleverde voor de Amerikaanse Blues Blast Music Awards 2020, in de categorie “Acoustic Blues Album” van het jaar.

In de Hnita-Hoeve komt Bai Kamara Jr. met zijn band, The Voodoo Sniffers (waarvan onder meer de opmerkelijke jazzgitarist Julien Tassin deel uitmaakt), zijn allernieuwste album voorstellen: Traveling Medicine Man, eveneens uitgebracht op Moosicus. Een juweeltje dat gebaseerd is op de verhalen van zijn grootvader, die door Sierra Leone reisde om medische hulp in afgelegen dorpen te bieden. Een reis vol rootsy blues en gekruid met Afrikaanse vibes, die je meenemen van Sierra Leone tot in hartje Brussel.

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers is:
Bai Kamara Jr (zang, akoestische gitaar), Julien Tassin (elektrische gitaar), Boris Tchango (drums, percussie), Tom Beardslee (elektrische gitaar), Désiré Somé (bas)

Staand concert.

Foto: Bjorn Comhaire

Gegevens

Datum:
16/09/2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://apps.ticketmatic.com/shop/hnitajazzclub/shop/addtickets/353454496038

Locatie

Hnita Jazz Club
Lostraat 106
Heist-op-den-Berg, 2220 BE
+ Google Maps