Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aziza Brahim in De Roma

8 maart, 20:00

>>> AZIZA BRAHIM

Het levensverhaal van Aziza Brahim kent zowel harde beproevingen als inspirerende successen. Ze groeit op in een vluchtelingenkamp voor Saharawi, een nomadenvolk uit de Westelijke Sahara, aan de grens van Marokko en Algerije. Om de oppressie door het Marokkaanse regime te ontvluchten, trekt ze als tiener voor haar studies naar Cuba. Vandaag woont en werkt ze als artieste in de metropool Barcelona.

De muziek die Aziza Brahim maakt is een uitdrukking van zowel het verdriet als de hoop van de Saharawi. Van alle mensen die ze kent uit de kampen in de woestijn, maar ook van alle mensen die elders een leven weten op te bouwen: elke song schrijft ze op het hartritme van de Saharawi. Haar teksten zijn poëtische uitdrukkingen van de alledaagse strijd die haar volk levert, in de eerste plaats voor erkenning en rechtvaardigheid.

Haar vijfde album Sahari, het derde uitgebracht door Glitterbeat, is ook muzikaal een mix van het Zuiden en het Noorden. Aziza Brahim verzoent tradities van de desert blues uit de Sahara met ritmes en melodieën van de hedendaagse westerse wereld. Voor de preproductie van het album werkt ze samen met Amparo Sánchez, bekend van de band Amparanoia, die haar sound weet te verbreden met o.a. keyboards.

>>> VOOR FANS VAN
Mariem Hassan – Tinariwen – Rokia Traoré

>>> TICKETS
VVK (€28/€26) – bit.ly/azizabrahimderoma
Avondkassa (€30/€28)

>>> DINEREN VOORAF?
Boek een tafel in AMOR, het restaurant van De Roma:
bit.ly/AMORvanderoma

>>> INFO
Adres: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Deuren open: 19:15
Bereikbaarheid: bit.ly/deromabereikbaarheid

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://bit.ly/azizabrahimderoma

Locatie

De Roma
Turnhoutsebaan 286
Antwerp, 2140 BE
+ Google Maps