Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Augure in Cinema Roma

14 februari, 20:00

𝐂𝐈𝐍𝐄𝐌𝐀 𝐑𝐎𝐌𝐀

>>> AUGURE (BE)

Na jaren in België, keert Koffi terug naar zijn thuisland Congo om zijn zwangere vriendin aan zijn familie voor te stellen. Lang geleden werd hij door hen verstoten omdat ze dachten dat hij een ‘zabolo’ was, een soort heks of tovenaar. Terug in Congo merkt hij dat dit oeroude geloof nog erg leeft. Hij ontmoet drie andere mensen die door hun familie en gemeenschap ook als heksen worden beschouwd. Ondanks hun tegenslagen, proberen ze elkaar te helpen en te ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Augure is de eerste langspeelfilm van Baloji, een Belgisch-Congolese rapper en performer. Hij schreef de eerste versie van zijn film in 2018, na de dood van zijn vader. De professionele rouwenden die ingehuurd werden door zijn familie, inspireerden Baloji voor dit ijzersterk debuut met een magisch-realistische insteek. Meeslepend, uniek en visionair.

REGIE: BALOJI; GENRE: FICTIEFILM; MET: MARC ZINGA, LUCIE DEBAY, ELIANE UMUHIRE, YVES-MARINA GNAHOUA; 2023; BELGIË, CONGO-KINSHASA, FRANKRIJK, NEDERLAND, ZUID-AFRIKA; 1U30; ENGELS, FRANS, LINGALA, SWAHILI GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

>>> TICKETS
VVK (€ 5) – bit.ly/cinemainderoma

>>> INFO
Adres: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Deuren open 19:15 – Vertoning start 20:00
Bereikbaarheid: bit.ly/deromabereikbaarheid

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://bit.ly/cinemainderoma

Locatie

De Roma
Turnhoutsebaan 286
Antwerp, 2140 BE
+ Google Maps