Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Angelique Kidjo – Mother Nature

30/03/2023, 20:15 - 21:45

Viervoudig Grammy-winnares Angélique Kidjo is een van de meest geliefde artiesten in de huidige internationale muziekscene, met inmiddels al dertien albums op haar naam. De West-Afrikaanse zangeres is internationaal gelauwerd en werd in 2019 onderscheiden met de Edison Oeuvreprijs Jazz/World. De tournee in het kader van haar nieuwe, maatschappelijk betrokken album Mother Nature brengt haar vanavond – voor de eerst keer – naar de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

𝗔𝗻𝗴é𝗹𝗶𝗾𝘂𝗲 𝗞𝗶𝗱𝗷𝗼
Time Magazine omschreef haar als ‘Afrika’s meest vooraanstaande diva’. De BBC nam haar op in zijn lijst met de vijftig meest iconische personen van het Afrikaanse continent. En The Guardian noemde haar als een van de 100 meest inspirerende vrouwen op deze wereld: Angélique Kidjo. Met haar overweldigende stem en podiumpersoonlijkheid, en door de manier waarop ze zich moeiteloos tussen culturen en talen weet te bewegen, won ze de afgelopen drie decennia de harten van publiek en critici wereldwijd. In haar muziek brengt ze de West-Afrikaanse tradities, die ze leerde kennen tijdens haar jeugd in Benin, samen met Amerikaanse invloeden (denk aan R&B, funk en jazz) maar ook met elementen uit de Europese en Latijns-Amerikaanse muziektradities.

𝗠𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿 𝗡𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲
Angélique Kidjo vertelt over haar nieuwe album, Mother Nature: ‘I want this record to inspire people to think about their connection to Mother Nature, and how dear this Earth is to us’. Het is een plaat die de grote thema’s aansnijdt. Kidjo zingt niet alleen over de dreigende klimaatcrisis, maar ook over andere belangrijke sociale thema’s, zoals raciale ongelijkheid. Ze vertelt over hoe de maatschappelijke rol van haar muziek ondertussen voor haar veranderd is: ‘For many years I was mostly just focused on creating music that makes me happy and that’s true to who I am, but over time I started to realize the impact that my songs have had on the younger generations.’ Mother Nature, een belangrijk album van een belangrijke zangeres.

*𝗘𝗻𝗶𝗴𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 𝗶𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱*
donderdag 30 maart 2023
aanvang: 20.15 uur
zaal open: 19:35 uur
Grote Zaal (zitplaatsen)
Kaarten zijn nu verkrijgbaar vanaf € 37,00 incl. garderobe en excl. €2,50 transactiekosten per bestelling

Locatie

Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
Amsterdam, 1071 LN NL
+ Google Maps