Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

African Grooves: Noori & His Dorpa Band & Kush Band + DJ Austin-J

06/05/2023, 18:30

Bijzondere double bill van bands met Soedanese achtergrond

Onder de noemer African Grooves presenteren we de samenkomst van Noori & His Dorpa Band, een Soedanese act die vorig jaar op Le Guess Who? stond, en Kush Band, een in Utrecht gevestigd gezelschap met een aantal bandleden uit hetzelfde land.

Noori & His Dorpa Band
De Soedanese Noori was achttien toen hij de tambo-gitaar uitvond, een hybride en unieke combinatie van een elektrische gitaar en een tambour (een soort lier, ook wel bekend als de krar). Sindsdien is het zijn missie om de onderdrukte Beja-cultuur uit zijn thuisland levend te houden en te verspreiden door middel van zijn muziek. Noori en zijn band moesten hun land vanwege hun veiligheid ontvluchten, maar dat weerhoudt ze er niet van om door te gaan en meer muziek uit te brengen. In 2021 tekenden ze bij het platenlabel Ostinato Records, dit leidde tot hun eerste internationale release ‘Beja Power!’. Vorig jaar te zien op Le Guess Who?, nu komt het door elektronische invloeden en brass-gedreven ensemble naar EKKO.

Kush Band
Kush Band, een in Utrecht gevestigd gezelschap, creëert hun eigen, aantrekkelijke en krachtige muziekstijl. In hun muziek zijn de grooves van reggae, soefimuziek en woestijnrock terug te horen, versterkt door jazz- en blueskenmerken. Bandleider Mo Ahmed (zang en percussie) nam de traditionele Soedanese ritmes en songstructeren naar Nederland om ze hier tot expressie te brengen. Hun muziek viert diversiteit en drukt het verlangen uit naar vrede, gelijkheid, vrijheid en liefde.

+ support van DJ Austin-J

Gegevens

Datum:
06/05/2023
Tijd:
18:30
Evenement Categorie:
Site:
https://ekko.nl/en/event/african-grooves/

Locatie

EKKO
Utrecht, NL + Google Maps