Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

African Grooves: Mo & Kush Band + Omar Ka & Fula Band | EKKO

30 maart, 20:00

EEN DOUBLE BILL VOL SOEDANESE AFROBEAT EN WEST-AFRIKAANSE MUZIEKTRADITIE
Onder de noemer African Grooves presenteren we de samenkomst van Mo & Kush Band, een Soedanese act die al eerder in EKKO stond en op Le Guess Who? te zien was, en Omar Ka & Fula Band, een Rotterdamse mix van Afrikaanse ritmes en energieke funkyness.

Kush Band
In de van origine Soedanese muziek van Kush Band hoor je de intrigerende ritmes van Afrika: Arabische reggae, ska, maar ook Sahara-blues en afrobeat. Er wordt gespeeld op traditionele Afrikaanse bongo’s, djembé, logdrum, kalebas, in een spannende combinatie met de meer bekende westerse instrumenten zoals elektrische gitaar, drums, trompet en sax. Kush Band is een band met een stevige groove, die binnen enkele minuten het publiek aan het dansen krijgt. Bandleider is Mo Ahmed. In zijn thuisland Soedan is hij een erkende meester-djembéspeler en leidde hij daar een eerdere versie van Kush Band. De band was al te horen op vele podiums en festivals, dikwijls in Utrecht (De Nijverheid, EKKO, Tivoli/De Helling, Le Guess Who?) en nu opnieuw in EKKO bij African Grooves.

Omar Ka & Fula Band
De Senegalese Rotterdammer Omar Ka komt van de Fulani, de nomaden van West-Afrika met een rijke muziektraditie. Zijn excentrieke stemgeluid laat niemand onberoerd en samen met zijn vriendengroep Fula Band brengt hij een onweerstaanbare mix van Afrikaanse ritmes met energieke funkyness en kleurrijke jazzinvloeden. De combinatie van gitaar, basgitaar en drums met traditionele West-Afrikaanse instrumenten zoals de kamale ngoni (Afrikaanse harp) en de djembé, staan garant voor een eigenzinnig geluid en een dansende menigte.

Gegevens

Datum:
30 maart
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://ekko.nl/event/african-grooves-2/

Locatie

EKKO