Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3MA & Metropole Orkest Strings o.l.v. Vince Mendoza | LantarenVenster

12/11/2022, 20:30

In november komt het Afrikaanse drietal 3MA naar Rotterdam voor een bijzonder concert samen met de Metropole Orkest Strings onder leiding van dirigent Vince Mendoza. 3MA bestaat uit drie virtuoze instrumentalisten: de Malinese kora (harpluit) grootmeester Ballaké Sissoko, de Marokkaanse maestro van de oud (Arabische luit) Driss El Maloumi en Rajery, de Malagassische bespeler van de valiha, een Afrikaans snaarinstrument bestaande uit een bamboestok met twintig snaren over de gehele lengte, meestal gemaakt van fietsremkabels, eigenlijk een buisvormige citer.

In 2006 ontmoetten Ballaké, Driss en Rajery elkaar voor het eerst. De wonderbaarlijke beving die toen uit hun instrumenten opsteeg resoneert vandaag de dag nog steeds. Voor ieder van hen is de muziek die ze spelen illustratief voor hun Afrikaanse moederland. edreven door het spelplezier en hun vriendschap blijven ze elkaar ontmoeten en samen musiceren, altijd vol vuur. Sinds het debuutalbum in 2008 hebben de drie musici veel meegemaakt, hebben hun reünies ieders solocarrière verrijkt en hun muziekkennis verbreed.

In 2017, tien jaar na het begin van hun gezamenlijke avontuur, namen de drie hun meest recente album Anarouz op, waarop je duidelijk hun verbondenheid hoort. In ieder stuk hoor je hun chemie en zijn de instrumenten moeilijk van elkaar te scheiden. De klanken van kora, oud en valiha steken niet boven elkaar uit, maar vertellen samen een verhaal. Tijdens dit concert wordt met de Metropole Orkest Strings nog een ‘M’ aan het drietal toegevoegd. Samen spelen ze voor het eerst het Anarouz repertoire in een orkestrale versie.
____________________________

INFO
Datum: zaterdag 12 november 2022
Aanvang: 20:30 uur
Prijs: €22,-
Info & tickets: https://bit.ly/3MAMetropoleOrkestStrings-LV

Gegevens

Datum:
12/11/2022
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.lantarenvenster.nl/programma/3ma-metropole-orkest-strings/

Locatie

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
Rotterdam, 3072 MD NL
+ Google Maps