Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

100x Congo: een eeuw Congolese kunst in Congo

18/10/2020, 11:00 - 16:00

In 2020 is het exact honderd jaar geleden dat Antwerpen, in volle koloniale tijd, zijn Congolese museumcollectie verwierf. Wat zijn de verhalen achter de Congolese objecten? En hoe belandden ze in de havenstad? De expo zet honderd unieke Congolese werken centraal en gaat in op hun betekenis voor diverse Congolese volken. Je leert over de impact van christelijke missies op de Congolese cultuur en over de blik van Congolezen op de ‘witte’ (mundele).

Beeldvorming
Tijdens de expo ontdek je de vroege contacten tussen Europa en Afrika, portretten van Afrikanen door de ogen van Antwerpse meesters en de aanwezigheid van Congolezen op de wereldtentoonstellingen in Antwerpen.

Het MAS nodigt je uit om na te denken over de beeldvorming van Afrikanen doorheen de tijd. De expo is ook een gelegenheid om stil te staan bij de betekenis van Congolese kunst, vroeger en nu, en de manier waarop de Congolese museumcollectie in Antwerpen tot stand kwam.

In het kader van de tentoonstelling werkt het MAS samen met Belgische en Congolese kunstenaars en onderzoekers en gaat het in dialoog met Antwerpenaren, zowel van Belgische als Afrikaanse afkomst.

Op voorhand gaan we samen brunchen. Meer details volgen later nog, maar noteer alvast de datum in jullie agenda!

Gegevens

Datum:
18/10/2020
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/627314728036506

Locatie

MAS | Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
Antwerp, 2000 BE
+ Google Maps