Efo (Spinazieschotel)

Efo (Spinazieschotel)

Ingrediënten

500 g magere runder-, lams- of varkenslappen, in dobbelsteentjes gesneden

1 grote ui, fijngehakt

4 eetlepels plantaardige olie

500 g rijpe tomaten,zeer fijngehakt of gepureerd

zout

peper

4 eieren, hard gekookten gepeld

500 g bokking

500 g spinazie, kleingesneden

Zet het vlees op met 1eetlepel fijngehakte ui, wat zout en 300 ml water. Laat het vlees1 à 1½ uur zachtjes doorkoken in de afgedekte pan. Giet de bouillon af. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukjes vlees rondom goudbruin in de hete olie en schep ze uit de pan. Fruit de tomaten, de rest van de ui en wat zout en peper naar smaak circa30 minuten in de hete olie – schep het mengsel regelmatig om.Ontvel de bokking, verwijder de graten en snijd het visvlees in stukken. Schep deze samen met het vlees, de eieren en de spinazie door het tomatenmengsel en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes smoren. Dien op met eba, yam puree of gekookte rijst.

6 personen

Land: Nigeria

Gerechtsoort: vleesgerecht

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen